fredag 31 maj 2013

2:a barnet

Jo, det är så. Andra barnet är lika älskat, lika efterlängtat och en lika självklar del av familjen. Men livet, tillvaron och universum rör sig inte bara runt andra barnet. Det är både bra och dårligt, man vill ju inte att han skall känna att vi inte var lika intreserade av honom som första barnet men å andra sidan slipper ju han många nojor och får mycket mer avslappnade föräldrar.

Vad jag vill säga är ju att det inte varit så många "milstolpe-skryt-sevadfantastiskhanär" inlägg som med Ella men då kommer det nu då:


Edvard 11 månader

Han går med gåvagn och har precis listat ut hur han skall kunna vända när Brio vagnen når vardagsrummets slut. Det gör honom väldigt glad och stolt.
Han somnar enkelt utan ceremonier  kl 19 men vaknar som en solstråle kl 5.
Äta sjalv är spännande men då går det inte så mycket i munnen, mest på golvet. Alltid hungrig och vill äta allt som vi äter, väldigt nyfikenpå mat! Han står nära, nära med tungan ute tills någon stoppar in det den äter på just då. Just nu är macka med prim det absolut bästa.

Han är en ja-sägare och säger egentligen bara jajajaja med mamamama som mellanspel. Han är en glad skit som trivs bra med att sitta och greja med sina egna agendor och behöver inte konstant underhållning eller stimuli. Har större och större krav på upplevelser utanför vardagsrummet och sitter som ett vinkeljärn runt vagnen för att se framöver när vagnen egentligen bara bjuder på mamma som utsikt.

Mamma är ju bra för han ammar fortfarande litegrann men i övrigt är det storasyrran och pappa som får fram de största skratten. Att syrran kör vagnen och skojar och gör roliga miner när vi hämtat från dagis och går hemåt är bara TOPP. Att få rulla in under pappas arm efter att ha fått försett sig av mammas frukost är också en stor, stor lycka.

Edvard är vår fantastiska, underbara son, som bara klär sig i arvegods, som är lika fantastisk som olik sin underbara syster, som snart har 4 tänder, som är den enda i familjen som räknas som lång och smal, som antagligen kommer lösa gåtan med meningen med livet.

Och vacker är han såklart.


 

 




Inga kommentarer: