lördag 19 september 2009

8 månader


I veckan var vi på 8-månaders kontroll med lilla fröken. Hon mäter 8610 gram och mäter 68 cm.
Vi äter gröt till frukost och kvälls, delar ett glas med mat på lunch och middag och till detta dricker hon vatten. Lite frukt slinker också ner varje dag. Det blir svårare och svårare att få henne att amma på dagarna (koncentrationen är riktat mot allt annat än bröst) så vi är nere på 2-3 gånger per dygn. Jag sörjer det lite men inser att den tiden snart är förbi.

Ella sitter stadigt själv, tar tag i saker och reser sig ibland, problemet är att hon inte alltid kommer på hur man sätter sig igen. Hon kryper inte på knäna men kravlar sig framåt och bakåt med hjälp av armar och tår. Vi övar på att klappa händer och vinka men är inte riktigt där ännu. Tänder har vi inte heller sett ännu men hon dreglar och kliar så det kommer säkert snart.

Sovstuderna är nu nere i två per dag och kan vara allt från 30 minuter till 1,5 timme, de minskade en del när hon nu sover längre om natten.

Ja det är lägesrapport från 8 månader, vi har en mycket frisk och glad tjej här hemma men hon håller oss allt på språng.

Inga kommentarer: