fredag 21 oktober 2011

Äntligen!

Efter år av snålhet, 10 resor in på Kitch'n och många, många ursäkter har jag inte kunnat släppa tanken på den här. Nu är den min. Att äga gör mig onekligen lite lyckligare.

5 kommentarer:

Jeanette Emilia sa...

Ååh lycko dig! Precis sån som jag vill ha!!! Varje gång jag bakar (viljet är mest hela tiden...) så säger jag till min man: tänk såå mycket lättare det skulle vara om jag hade "min" maskin... :)

Njut av ditt fina fynd! (för visst var det väl tillbud på den i helgen?)

Åbbe & Björne sa...

Jepp, 1500 spänn av på Kitch'n. Det var det som gjorde det för meg.

Jeanette Emilia sa...

Hej igen!
Jag måste bara höra med dig : jag går på åpen barnehage med min dotter eftersom jag inte fått varken jobb eller barnehage ännu... Idag när vi var där var det flera mammor som klagade på att de olika barnehagarna är så dåliga här... Vad är din uppfattning, du har ju din dotter i barnehage...
Vi hade en fantastiskt bra förskola i Sverige så lite orolig blev jag... Fast så tänker jag att det är de som väljer att inte ha barnen i barnehage för att de inte är nöjda med dem som klagar och som kommer till åpen barnehage... Som sagt, vad är din erfarenhet?

Åbbe & Björne sa...

Du har nog väldigt rätt där, de som ÄR nöjda har ju sina barn i barnehage. Vi fick vår dotter här så jag har inget att jämföra med i Sverige så du får bara ta mina tankar för vad de är.
Det dåliga är maten, de får ingen... Vi skickar med frukost, de får macker till lunch, macka till mellis och ev. en frukt. Inget varmt, ingen "riktig" mat. Nu jobbar man ju bara till fyra i Norge så middagen står på bordet kl fem så inte tusan svälter ungarna. Men för oss svenskar är det såklart olustigt.

Vi har Ella på IOGT och hon gillar dagis. Klart det har skett ting de missat/glömt som vi absolut inte gillat men jag har svårt att tro att någon barnehage er perfekt. Några av de som jobbar där är fantastiska.

Vad skall man egentligen göra? Vi måste jobba, vi kan inte ha en av oss hemma. Klart man inte vill släppa sina små med blicken en sekund egentligen men jag tror både barn och vuxna mår bra av barnehage, tror inte helt på det där att hålla dem hemma och amma tills de börjar skolan.

Mitt bästa tips är att besöka några barnehagar och spendera att par timmar där. Ring och fråga på några som känns aktuella om ni får komma. Man kan alltid "skylla" på att man är svensk och vill se hur det är i Norge innan man bestämmer sig. Vi gjorde inte det, vi tog det närmaste, men jag önskar nästan att vi gjort det ibland.

Jeanette Emilia sa...

Tack! Skönt att höra att ni är så nöjda. Min dotter började på dagis i Sverige när hon var ett och har trivts väldigt bra. Alla mina barn har gått på samma dagis och personalen har varit (är) helt fantastiska. Eftersom hon är van att vara på dagis saknar hon ju att vara där med allt vad det innebär så jag har precis ställt henne i kö även i Karmøy kommun. De har ju dagis nära oasen... Vi fick höra från ena sonens lärare att de har platser. Vi var välkomna att komma dit och titta så det ska vi absolut göra. Nu håller jag på att söka jobb och längtar verkligen efter att få jobba. Det är bland det roligaste jag vet! Det har aldrig riktigt varit ett alternativ att vara hemma (förutom de senaste månaderna då...). Det var bara så tråkigt att höra allt negativt de hade att säga idag. Skönt att få höra det motsatta :) för mig är det viktigast att personalen är bra, att de jobbar enligt en genomtänkt plan, känner barnen osv osv. Att de ar proffs helt enkelt.
När det gäller maten så måste jag ändå skicka med matpakke till skolbarnen så där spelar det inte så stor roll. Som någon annan svensk i Norge sa: alla norrmän är uppvuxna med matpakke och det blir ju folk av dem i alla fall :)

Tack snälla för dina positiva ord och för att du tog dig tid att svara <3
Härligt att Ella trivs så bra på dagis. Mina barn har varit på samma sätt, sura och vill inte gå hem när man kommer. Jag tror som du att man ska ta det positivt, att de trivs helt enkelt. Fast visst blir man lite avundsjuk på de föräldrar som möts av en superglad unge som kommer springande :)

Ha det gott <3