torsdag 10 maj 2012

Arbetarnas dag i världens rikaste land

1 mai är här i Norge precis som i Sverige, röd dag. Arbetarrörelsen har hjälpt till att skapa många av de fantastiska villkor vi har på arbetsplatser idag, det är inte det att jag inte förstår det men kanske måste de förnya sig och finna nya hjärtesaker om de skal locka medlemmar år 2012?


Vi tog turen ner till stan och tänkte att de måste ju ha vaffelstand, sälja glass och propagera en dag som denna, det kikar vi på. Efter lite letande hittade vi en vilsen korps utanför ett p-hus med lite föräldrar som åskådare.
Är det så att arbetarrörelsen har spelat ut sin roll i en stad nästan utan arbetslöshet, med full barnehagedeckning, gratis barn- och mödravård och ett helt års föräldraledighet? Vad skall vi slåss för nu? Skall 1 mai bli jämställdhetsdagen eller miljödagen nu när arbetarrörelsen redan "lyckats"?

Vad gjorde alla arbetare då? Jo det såg ut som att de flesta vi känner och såg var hemma och putsade upp sina grillar med multipla brännare, tvättade av de flotta utemöblerna, tvättade sina 2 bilar och fixade med sina villor värda flera miljoner. Joda, har du ett arbete idag har du det riktigt bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns det snopp? har sett han omnämnas i texten Ylve .finns bara 12st i Sverige.namnsdag 17/7