onsdag 14 november 2007

Hallen næsta

Nu har vi vilat upp oss från uppgraderingen av køket och gett oss i lag med næste projekt, hallen. Vi har en liten hall med sammanlagt 5 dørrar. Den ligger mitt i lægenheten och har inga egna fønster, dærfør ær den lite mørk. Før några dagar sedan hade den en øvermålad strukturtapet med någon form av smutsvit færg. Den var egentligen ok men efter ett misslyckat hyllprojekt hade det magiskt nog uppstått en del skruvhål. Sen var den egentligen bara trist, med struktuttapet, usch.

I helgen rev vi ner tapeterna. Dessværre læmnade de en tunn "pappersduk" efter sig som vi ægnade en dag åt att førsøka bløta ner. Gav upp och børjade spackla. Inser att væggen ær i riktigt dårligt skick och inser att helspackling eller tæck-tapet måste till. Spackla ær væl en sak men det ær slipningen som ær riktigt trist så vi bestæmde oss før tæck-tapet.

3 kommentarer:

Zandra sa...

Men vaddå? Hur funkar det? Kan man köra sån även direkt på själva betongväggen som blir kvar när man dragit bort de gamla tapeterna?

Börjar undra om vi kanske inte behöver bredspackla.

Anonym sa...

Om det fæster på betong vet jag inte, det får ni fråga i butiken. Vi hade en gropig, bucklig och 50 år gammal spånskiva i botten plus "floret" från tapeten innan då. Det ær som en jættetjock tapet som kommer på 1 m bredd. Før oss funkade det perfekt æven om det var lite knøligt att få på plats pga bredden och tjockleken. Sen tror jag det ær lite glasfiber i før det kliar lite på hænderna (mina, inte Andreas).

Anonym sa...

Men så mycket enklare æn spackling och slipning tycker i alla fall jag. Hatar att ha slipdamm øverallt i veckor efteråt. Men spackla ær nog billigare. 30 meter av denna rullen kostar i alla fall i Norge 995 NOK och sedan lip på 250. Køpa sig bekvæmlighet kallas det.