lördag 23 februari 2008

USA semester sista stoppet, Philadelphia

Sista stoppet på resan var Philadelphia där min kusin John bor med sin man John (vi kallar honom Dr John då han är proffessor, i historia tror jag det är). Vi tog tåget dit från Washington och blev hämtade på stationen av kusin John. Det var runt 10 år sedan vi sågs senast så det var riktigt, riktigt kul och jag kännde igen honom direkt.

Vi åkte hem till deras helt otroliga hus i centrala Philadelpia. 4 våningar och takterass, tror inte det bli lyxigare än så. Vi fick eget rum med badrum i storlek med vårt varadagsrum. Coolt!
På fredagen var Dr John ledig och en bättre guide kunde vi inte få. Han visade oss de historiska delarna av Philly och vi fick veta massor och fick också tillfälle att ställa alla frågor vi funderat på under resan.
Vi besökte Liberty Hall, huset där bland annat Declaration of Independence, The Constitution och The Bill of Rights skrevs under. För snabbhistoria a la Hollywood - se National Treasure, den första. Coolt att se rummet där USA skapades av Washington, Ben Franklin och gubbarna. Vi fick ihop många av trådarna vi börjat nysta i i Washington när det gäller amerikansk historia. Sedan kikade vi på Libert Bell som nu står i ett hus bredvid Liberty Hall vars klocktorn inte orkade bära tyngden av klockan längre. Vi besökte Betsy Ross hus, kvinnan som sydde första amerikanske flaggan och även bidrog till designen när Washington inte hade rätt öga för dess proportioner. Sen fick vi massor av spännande fakta, fiction och anekdoter när vi promenerade genom stan under hela dagen.

Liberty Hall

Resten av tiden hann vi äta gott, Philly Steak Sandwich, thai, dessert restaurang specialiserat på choklad, behöver jag säga mer...

Sara och Dr John


På lördagen fick vi kusin John för oss själva. Vi tog en drik på ett riktigt fancy hotel, gick på bilmässa (den får Andreas blogga mer om) och åt igen. På kvällen mötte vi upp Dr John, åt på en riktigt tuff italiensk restaurang där vi åt fantastisk mat tills det knakade i sömmarna. Se såg vi musikalen Wistle In the Wind. En fantastisk dag som verkligen maxade denna semester till fullo.

Turistande, skyskrapor, lite shopping, återseende av en gammal släkting, musikal, historia och arkitektur, våra förväntningar blev mer än infriade och jag hoppas verkligen att vi snart tar oss till amerikanska östkusten igen.

Inga kommentarer: