söndag 17 februari 2008

Washington DC

Om NY är ett färgglatt och underbart kaos är Washington politik, amerikansk historia, skimrande vita byggnader och monument. Såklart har vi bara sett en liten liten del av Washington som man annars hört er en ganska kriminellt tyngd stad, men den lilla bit vi såg, den var cool. Jag som alltid varit svag för raka linjer, design och arkitektur med symmetri och balans, njöt i fulla drag av Capitol Hill, The Mall och hela området runtomkring. Allt ligger på en perfekt linje genom staden, från Capitol Hill till Kennedys grav med den eviga lågan ända borta på Arlington Cemetary, en sträcka på ett par kilometer. Antar att L’Enfant och George Washington visste vad de gjorde när de planerade staden från scratch i 1791. Det är ju också ganska coolt, trots att staden, nationen och alla byggnader för oss européer kan kännas unga i sammanhanget har de ändå en maffighet och äkthet som jag inte förväntat mig.

Hur som, vi fortsatte vårt eviga promenerande, turistade som riktiga japaner och läste upp oss på Amerikansk historia.

Får inte glömma att rikta ett fantastiskt stort tack till kusin John som drog i lite kontakter och fixade värsta lyxhotellet till oss för ett vrakpris! Efter NY var vi lite slitna både till kropp och själ så måndag kväll i DC köpte vi med en flaska Cava hem till rummet och tog en tv-kväll i vår gigantiska säng. Det hade helt enkelt blivit information overload och vi behövde en kväll utan nya intryck. Men bara för en kväll, sen var det full fart igen…
Några bilder här nedan. Alla bilder ligger på Flick, klicka här.

Andreas på Capitol Hill

Foten av Washington Memorial. 170 meter hög obelisk som man får åka upp i. Ger fantastisk utsikt genom små små fönster.


The Mall med Wahington Memorial, från Lincoln Memorial.


The Mall uppifrån Washington Mm, mot Capitol Hill med lincoln Mm i ryggen. Alla de stora friliggande vita byggnaderna utmed kanterna er olika museum och helt otroliga byggen i sig, vart och ett av dem.


Inga kommentarer: