onsdag 1 april 2009

Should I stay or should I go?

Sedan Ella kom till världen är det inte helt oväntat en del prioriteringar i livet som förändrats. En del på ett sätt som man kunde gissa men också en del som vi inte kunde ana. Det är mycket diskussioner och spekulationer om vi kommer flytta tillbaka till Sverige eller ej. Som svar på det - vi vet inte.

Jag trodde att längtan hem skulle bli oumbärlig när jag blev mamma. Men längtan efter att skapa vårt eget hem för just vår egen familj är starkare. Nu skall vi snart till Göteborg en tur och efter ett sånt besök kan jag vara ledsen i veckor och ha fysiskt ont av längtan efter min familj och mina vänner.

Men när det lagt sig tar ju ändå vardagen vid och den är ju inte så illa. Tänk att komma hem till sitt lilla drömhus, sitt jobb som man gillar och en vardag utan arbetslöshet, finanskriser och annat. Det kan vi få här i Haugesund. Det väger också tungt.

I sommar gör vi en seriös plus- och minuslista över eventuell flytt. Fram till dess ägnar vi måndagarna åt att gå på husvisningar och drömma oss bort mellan terasser, öppna kök och nyrenoverade badrum.

3 kommentarer:

Zandra sa...

Kan verklgien förstå att ni känner så. Men kom ihåg att ingenting är skrivet i sten. Nu under några år kanske Haugesund med småbarnsliv, fina boendemöjligheter, jobb ni båda gillar, lite norgeinfluenser och norsk till Ella osv är det allra bästa.. er tid att bygga upp bara er lilla familj. Och sen kanske det kommer en tid när ni börjar känna att den lilla familjen är i större behov än nu av den större och då kan ni ju alltid komma tillbaka. Sverige ska ingenstans. (Ja, förutom ner i ngn ekonomisk bajssvacka då) och era nära och kära har ju armarna lika öppna och längtandes om fem år som nu.. så ta tid på er. Kom in i hela den här småbarnsgrejen först i lugn och ro, framtiden kan vänta lite.
Puss

sara sa...

Du satte huvudet på spiken. Det är lite så vi tänker, skönt att det låter helt uppåt väggarna.

hanna sa...

Vi saknar er men vill att ni ska vara lyckliga förstås! Så vi kommer och kollar in den där plus- och minuslistan i sommar! :D