måndag 8 februari 2010

Kulturdebut

O lördags gjorde Ella kulturdebut. Vi var på Festiviteten (Haugesunds konsert/teater/opera/osv -hus) på barnteatern Opsi dejsi. Föreställningen var riktad mot barn 0-2 år. I 25 minuter var det en kvinna som lekte i ett vardagsrum, så som barn leker, rullade på mattor, lekte med en yogaball och klossar, drog ner gardiner och hoppade i en fotölj.
Ganska banalt kan man tycka men kidsen satt som små förtrollade ljus och bara tittade. Efter 15 minuter började de minsta skruva på sig och koncentrera sig mer på barnen runt omkring men det var inget töntigt hyschande utan allt var på barnens linje.
Efter "showen" fick alla barn komma ner på scenen och leka med rekvisitan och en del tog gott för sig medan Ella och några andra var mer avvaktande. Jaja, detta gör vi igen så snart det kommer en föreställning för de minsta så har vi snart fattat galoppen.

Haugesund är faktiskt en hyfsad kulturstad för sin storlek. Det är bland annat barnteater varje lördag så många har det som ett stående helginslag. Åldersinriktningen är mest 3-6 år men även bebisarna får en gång varannan månad verkar det som. Det kostar 40 kr/pers så det är verkligen tillgängligt för alla.

Inga kommentarer: