söndag 11 maj 2008

När allt är för bra...

... så måste det ju hända massa skit för att lyckobalansen skall vara konstant eller hur.

Vi mår riktigt bra just nu, vi planerar bröllop, solen skiner, vi gillar våra jobb och vi gillar varandra. Antagligen har vi det lite för bra så nu skall vi få nya prövningar.

Igår (lördag) planerade vi en tur til Stavanger. Det var dags att dra på IKEA och hitta nytt soffbord och tvbord som ser bra ut med ny soffa och ny tapet. Jag älskar dessa dagsturer til Stavanger och Andreas kan också glädja sig om han bara får tillräckligt med korv och läsk.

Så torsdags kväll gick såklart bilen sönder. Försök få en verkstad att laga en bil en fredag i Norge när folk slutar jobba vid lunch. Det är ju också pinsehelgen så många skall ha långledigt och åka upp till fjället, hyttor och annat. Inte bästa helgen att få låna en bil alltså. Inte en hyrbil gick heller att få i Haugesund denna helg.
Något vi aldrig behövt tänka så mycket på innan vi flyttade till landet är hur beroende man är av bilen. Vi skulle nu vara lediga i fyra dagar utan att kunna åka någonstans, utan att kunna ta oss till golfbanan, utan att kunna ta oss til Stavanger. Vi hade ju haft ihjäl varandra.

Samtidigt har avloppet strejkat. Vi kör ofta med propplösare nu det sista för vattnet i handfat och dusch rinner väldigt långsamt, men tar man det lungt rinner det ner så småningom.
Fredag kväll, fick gå från jobbet till träningen (4 km) eftersom vi inte har bil, tränade, gick från träningen och hem (3 km). När det är duschdags hinner jag bara blöta ner mig och fylla håret med schampo innan jag inser att hela badrummet är fyllt med vatten, inget rinner ner i avloppet. Då toaletten är enda stället där vatten rinner ner (varken köket eller badrummet) och jag inte har lust att tvätta mig där är det bara att snabbt skölja bort det värsta och börja ösa badrumsgolvet. Tålamodet börjar tryta ordentligt kan man säga...

Så nu ser vi fram emot en saftig verkstadsräkning och en saftig rörmokareräkning. Livet leker!

Inga kommentarer: