söndag 31 augusti 2008

Barnanpassa

Vi har nu kommit ungefär halvvägs i graviditeten och har börjat fundera på vad som händer sen, alltså bebisen själv. Hur gör man med den? Vad behöver den? Vi kommer hela tiden tillbaka till samma fråga; vad har vi ställt till med?

Vi har börjat fundera på tre praktiska delar, barnvagn, ny bil och hur skall vi få plats med skötbord och säng? Det är i alla fall så konkreta saker att de går att föreställa sig. Mycket annat är så skrämmande (förlossning) och svårgreppat (föräldrarrollen) att vi blundar för det ett tag till.

Bil ja, vi får allt plats i vår gamla skorv, det är vi säkra på, men i somras nämnde Linda (som har barn) det där med säkerheten. Det hade som inte riktigt vi tänkt på. Vi tänkte mest att i Norge är bil så sjukt dyrt (dubbelt som Sverige får man räkna med) att det blir ingen ny så länge vi bor här. Vi har plats för golf-bagarna, barnvagnen och oss (kanske inte samtidigt men ändå) så varför ny bil. Men det där med säkerheten är kanske lite si och så med vår gamla bil. Så vi bestämde oss för att följa upp Lindas råd och svängde förbi en bilhandlare igår, för att sondera terrängen liksom. Andreas provsatt, pratade detaljer med säljaren och såg ut som ett barn i en godisbutik. Jag stod mest bredvid, svettades och undrade hur i he-te man parkerar och manövrerar dessa kolosser till plåtschabrak.

Inga kommentarer: