fredag 25 januari 2008

Veterinæren igen

Idag var det dags igen att få kattkræket kollat. Han har sedan han kom till Norge haft problem med huden/pælsen. Det børjade i maj med att han kliade upp stora osande sår på halsen och huvudet. Efter behandling, biopsi, allergitester och allergimat blev han inte mycket bættre. Då fick vi børja bada honom i ett kemikalie-bad mot parasiter en gång i veckan. Två omgånger med totalt næstan 10 veckor senare ær såren borta men nu har han typ eksem på hela magen dær han konstant slickar sig. Ni som vet hur stræv en katttunga ær kan ju bara gissa hur han ser ut, flæckvis ingen pæls, bara sårig skrapad hud. Det gør så ont i mig att se honom och inte veta hur han egentligen mår.

Så idag var Gilbert och jag tillbaka på Gard Smådyrklinikk før check. Gilbert var jættelugn och duktig och læt oss hålla, dra och meka så han kunde bli undersøkt. Nu ær det en omgång till med kortison som væntar så får vi se vad som hænder. Håll tummarna!

Då han i øvrigt ær en go och glad katt tror veterinæren att han kanske bara ær en lite kænslig kille som kan vara allergiskt mot vad som helst eftersom inget speciellt kom upp på testet. Vi kan inte mer æn hålla ett øga på honom och ælska honom.

Inga kommentarer: