söndag 21 augusti 2011

Barn och grönsaker


Nu är jag ute efter lite tips på bra sajter eller kokböcker. Ella äter ok, vägrar ibland, äter bra ibland, ingen krise, det går i perioder.

Men som säkert de flesta föräldrar har jag lite dåligt samvete över mängden grönsaker som slinker ner, den är inte så stor. Färsk röd paprika funkar, gröna ärtor ibland. Men med lite tips kan man kanske få det lite mer skoj och lite mer varierat.

Tips, anyone?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Kul att läsa din blogg :) jag flyttade hit med familjen (har 4 barn 13,10,9 och 3 år) från Roslagen i torsdags :P (maken har jobbat här sen mars...)
Mitt grösakstips är att skära dem i stavar och ställa i färglada glas/muggar och ställa fram på bordet sen även att låta barnen vara med och skära eller åtminstone skölja och då passa på att provsmaka :) majs är ju lite svårt att göra stavar av men skålar med majs, russin och varför inte prova ngn sorts frö. Kan ju vara ett komplement till gurk-paprika-morots-mm-stavarna =D

Lycka till
Hälsningar
Jeanette Douhan Bure
Ny i Haugesund =D

Åbbe & Björne sa...

Tack før tipset! Skall prøva på grønsaksbuffen med en gång. Tenk om det kan vara så "enkelt"... :)

Velkommen til Haugesund førresten! Det kan vara lite speciellt med en liten by der alla kjenner alla i børjan men efter 5 år her så elsker vi Haugesund. Perfekt by att ha barn i. /Sara

Anonym sa...

Tack <3
vi är lite förälskade i stan redan :)
Hoppas buffén går hem :D sen är det väl lite så att vissa saker äter de inte förrän 15e gången man provar det he he men bara testa på :) grönsaker är kul, gott och fullt av härliga färger det ska säkert gå bra :)

/Jeanette