måndag 11 juni 2007

Helgen del 2: Vikinglajvare och årets första dopp

Sara - kvinnan som kunde sova med fåren

Helgen tog ju inte slut med lørdagen æven om det kanske hade ræckt utan i søndags gick vi från shoppingens mammon till kultur och pyssel.

Vi startade dagen med att åka ut till vikingafestivalen på Avaldsnes. Tidsenliga klæder, hantverk och en på gammalt vis uppbyggd vikingaby var scenen. De visade lekar från vikingatiden, man fick slåss med sværd och kunde inte undgå de naturliga dofterna av de lajvare som bott dær i 30 graders hetta under några dagar utan moderna bekvæmligheter. Himla trevligt faktisk. Se bilderna här.

Sen var det vidare till Plantasjen før att inhandla attiraljer till balkonglådor. Planterade sen om husets alla blomster och kænde mig extremt huslig.

På kvællen tog vi en cykeltur till en sjø som många pratat om och insåg att den ligger 2-300 meter bakom vårt hus. Tænk om man innsett det tidigare! Havet hær ær alldeles før kalt att bada i eftersom det ær havet utan stopp utanfør men i sjøn var det nærmare 19-20 grader så jag ser en hel det ”efter jobbet bad” i framtiden om detta fantastiska væder håller i sig.

2 kommentarer:

hanna sa...

Hahahaha! Underbar bild! :D

Åbbe & Björne sa...

Well, lite arrad kanske...