söndag 11 mars 2007

Gå på tur...



Som invandarare tycker jag absolut att man skall försöka integrera sig i sitt nya samhälle och försöka adaptera några av de seder och bruk som lokalbefolkningen hänger sig åt. Således har vi idag gått på tur. Alla våra förutfattade meningar och förhoppningar införlivades och vi skall absolut anamma denna sedvänja.

I Norge är allt stängt på söndagar, och då menar jag allt utom bensinstationer och restauranger. Du kan inte handla en liter mjölk en gång om du inte har en Statoil i närheten. Så vad gör då alla norrmän på söndagar. Jo kära läsare, de gör precis det vi alltid trott, de går på tur.

Idag cyklade vi därför upp till ett friluftsområde i norra bydelen av Haugesund och det är inte så konstigt att centrum var helt öde, alla var ju här. Iklädda prasseljackor och gore-tex skor drog hela familjer runt i snålblåsten under de regntunga skyarna som en helt självklar söndagssysselsättning. Hur konstigt det än kan låta med tanke på vad vi normalt gör en söndag så var det riktigt trevligt. Man hejar på dem man går förbi och ett par som vi frågade om vägen önskade oss "go tur". Efter två och en halv timma var vi nöjda, glada och hade så oerhört gott samvete att vi drog direkt till ett fik och smörjde kråset ordentligt.

Det här måste vi göra igen!

Inga kommentarer: