onsdag 19 november 2008

Hav, kærlek och tax free

Åh vad bra vi har haft det! Fyra dagar sprang ivæg som en. Vi har "sovit" i en jættefin och ny tågkupè som var som værsta bergodalbanan (kanske mer på grund av att Norge ær allt annat æn platt och tågføraren skulle køra in en två-timmars førsening). Vi hade en halv dag i Oslo som startade med ægg och bacon frukost, fortsatte med solig promenad på Karl Johan, shopping och fika.
Sen tog vi bussen till båten, Color Line Fantasy. Jættefin båt med massor av resturanger, shoppinggata, spa, badeland och barer.

Andreas hade bokat en jættefin hytt med dubbelsæng, stort runt fønster mot havet, fri minibar och frukostbuffe i a la carten. Så vi åt och gick på show, åt lite till, drack fruktdrinkar och hængde i hytten med stora fluffiga badrockar och matchande tofflor sippandes på Cava.

Kiel var stængt (søndag) men vi fick oss en sockerbomb till julkaffe på Starbucks och tog shoppingen på båten istællet. Sista dagen vaknade vi till en orangeskimrande soluppgång i Oslos skærgård, åt långfrukost och sa det hær skall vi gøra igen!

I efterhand er jag ruskigt glad att det blev kryssning istællet før Londonhelg. Jag orkar helt enkelt inte springa på stan i flera timmar længre utan korta shoppingpass blandat med hytthæng, god mat och fantastiskt sællskap var perfekt.

Andreas i vår egen bergochdalbanekuppe på væg til Oslo.
Soldæck var soligt men kanske lite nippy...
Till musikalshowen blev det en vodka tonic och en fruktjuicehistoria.
Frukostar med fantastisk utsikt och vita linnedukar - najs...
Jag står i hyttfønstret och hoppas att Proppen kommer digga havet och vatten lika mycket som sina førældrar.

2 kommentarer:

Zandra sa...

Du är vacker som en dag med din mage Sara!

hanna sa...

Fina ni! ♥